Peolaua planeerimine võib võõrustaja jaoks olla üsna stressirikas ja närvesööv. Kas peaksin külalistele pakkuma suupisteid või tugevamat toitu või hoopis mõlemat? Kas laud katta Buffee stiilis või nn süldilauana? Kas peaksin inimese kohta arvestama prae kõrvale kaks või neli kartulit? Kui palju torti peaks arvestama inimese kohta?
Lõputu hulk küsimusi ja kahtluseid, kas planeeritud kogustest piisab või saab kõike liiga palju.
Suupisted, snäkid ja näputoit e fingerfood on hea valik dünaamilise peo jaoks. Külalised liiguvad ringi ja keskenduvad omavahel suhtlemisele.

Siin on väike abimees peoampsude kalkuleerimiseks:

Kui palju erinevaid suupisteid peaks ühe inimese kohta planeerima?

  • Kuni 10 külalist = 3-4 erinevat suupistet
  • 10-15 külalist = 5-6 erinevat suupistet
  • 15-25 külalist = 7-8 erinevat suupistet
  • 25-50 külalist = 9 ja rohkem erinevat suupistet
  • 50+ külalist = 13-15 erinevat suupistet

Kui palju suupisteid kokku vaja oleks? See oleneb – kuna üritus toimub ja kui kaua orienteeruvalt kestab.

  • Hommikul, lõunal või pärastlõunal = 1-3 suupistet inimese kohta 1 tunni jooksul
  • Õhtul, õhtusöögieelseks suupisteks = 2-3 suupistet inimese kohta 1 tunni jooksul
  • Õhtul, ilma järgneva õhtusöögita= 5-6 suupistet inimese kohta 1 tunni jooksul

Nii, et kui sul on tulemas reede õhtul 7 parimat sõpra külla ja tõenäoliselt läheb õhtul pikemalt (nt 6 tundi), siis arvesta et vaja oleks 4 erinevat sorti suupisteid ja kokku 252 tk.

Tundub palju? Tegelikult piisavalt…